החורף הישראלי, למרות ימי גשם, סופות ושלגים אקראיות מדי שנה, הוא אינו חורף קר במיוחד, ויעידו על כך חברים מאירופה, מארה"ב או מהרבה מקומות אחרים ברחבי העולם. ברוב ימות השנה הטמפרטורה היא חמימה, נעימה או חמה אך, למרות זאת, גם הימים המעטים, ובמיוחד לילות החורף, בהם הקור חודר לעצמות, אינם נעימים וכאשר ניתן לבצע פעולות פשוטות למען חימום חדר השינה בחורף, הרי שאין טעם להימנע מכך וסתם לסבול, לחלות, לישון פחות טוב או לקום עם אברים קפואים. למרות שישנם כאלו שיתחכמו ויאמרו כי הם מכירים דרכים מצוינות לגרום למצב של חימום חדר השינה בחורף, הרי שאנחנו, במאמר זה, נבקש להמליץ על דרכים יותר "נורמטיביות" לעשות זאת, אם כי גם האפשרויות האחרות יכולות להיות ראויות להגשמת המטרה.
האמצעי הראשון לחימום כל חדר וכל מרחב, לא כל שכן חימום חדר השינה בחורף, הוא באמצעות מזגן איכותי או רדיאטורים בטיחותיים ומותאמים לחלל ולגודל החדר. הפעלה של אמצעי החימום הזה כמה דקות לפני הכניסה לחדר תבטיח חמימות, נעימות והנאה ולא תגרום להתכרבלות מהירה מדי בינות לסדין הקר ולמצעים הקפואים. כמובן שגם למצעי המיטה, לציפה, לסדין ולשמיכה יש תפקיד חשוב בהגנה מפני הקור ובשמירה על חום ולכן מומלץ להציע את המיטה במצעים איכותיים המתאימים לחורף, שיהיו נושמים ואווריריים ולא חונקים ולא בהכרח צריך מצעים כבדים ומסורבלים או שמיכות עבות ולא נוחות. היום ישנם מיני מצעים מיוחדים לעונת הקור והחורף שהם דקים, נעימים ונושמים וכדאי מאוד לחפש ולאתר אותם למטרות כמו חימום חדר השינה בחורף.
חדרי שינה, גם למבוגרים וגם לילדים, חשוב מאוד שיהיו מחוממים ונעימים לשהייה ולשינה, גם למטרת שינה ארוכה, רציפה ואיכותית וגם למטרת השמירה וההגנה על הבריאות והחוסן בעונה שבה קל מאוד לחלות וללקות במיני הצטננויות והתקררויות לא נעימות. שיהיה חורף חם, נעים ומפנק, גם, ובמיוחד, בחדר השינה.