קשה לחשוב על כתיבת מאמר הנוגע לתחום של מגבות למטבח. זהו פריט כל כך בסיסי ואלמנטארי, הנמצא בכל בית, בכל דירה ובכל בית עסק המחזיק מטבחון או פינת קפה קטנה, עד כי נדמה כי הן פשוט ישנן וזהו, כאילו הגיעו עם בניית המבנה ועם כניסת דיירים אליו.
למעשה, מגבות למטבח הן בעלות מאפיינים ייחודיים לעומת מגבות אחרות וחשוב, במיוחד כאשר תרים אחר מגבות חדשות ומבקשים להחליף או לחדש את אלו הקיימות, לבחור את אלו שייעודן הוא סיוע לעבודות המטבח ולא לבחור את אלו שמטרתן היא ניגוב פנים, למשל, או שימוש לניגוב הגוף לאחר מקלחת או אמבטיה.
מגבות למטבח, בתצורתן הקלאסית, מגיעות בגודל של 72*46 סנטימטרים ובצורת מלבן מושלם. הן צריכות להיות ארוכות דיין על מנת לכסות את כל כף היד והפרק כמו גם לעטוף, בצורה מיטבית, כוסות וצלחות הזקוקות לניגוב ולייבוש לאחר שטיפה. רוב רובן של המגבות למטבח עשויות ממאה אחוז כותנה מכיוון שזהו בד טבעי שמגע עם מים לא מזיק לו ולא פוגם בו לאורך זמן רב, מה גם שהלחות הנותרת בו אינה גורמת להיווצרות עובש או פטריות, דברים שעלולים להיות קטלניים ומזיקים ביותר לבריאות ולמערכת החיסון שלנו ושל ילדינו, אלו הבאים במגע עם המגבות או עם הכלים שאותן מגבות למטבח ניגבו וייבשו.
בעבר שימשו המגבות למטבח רק למטרת ניקוי ותחזוקה ולכן היו סטנדרטיות ומאוד משעממות במראן ובעיצוב שלהן, היום, כאשר המודעות לעיצוב הפנים ולחשיבות הפרטים הקטנים לשם שיפור דקורטיבי משמעותי עלתה, גם מראה המגבות, התלויות בגאווה על וו במטבח או המסודרות בערימה במגירה, קיבל טוויסט והן הפכו לחלק מפריטי הנוי המוסיפים לאופי המטבח ומייצגים גם את אופי בעלי הבית. מגבות למטבח צבעוניות, עבות, דקות, מעוטרות, חלקות ועוד, את כולן ניתן למצוא ואת כולן ניתן לרכוש, בתנאי, כמובן, שמקפידים על האיכות הפונקציונאלית של המגבת ועל יכולתה לעמוד בייעוד המקורי לשמה נרכשה.